Trampolinerand kopen

Nieuwe trampolinerand kopen in vele kleuren

Trampolinerand Kopen - Trampoline Beschermrand - Salta - Avyna

Kleuren: Zwart - Groen - Blauw - Antraciet - Roze | Maten: 183 - 200 - 213 - 244 - 270 - 305 - 366 - 427 cm

 

Een goedkope trampolinerand kopen? Op Trampoline-rand-kopen.nl vind je altijd een goede aanbieding! 

 

Een nieuwe trampoline rand kopen moet helaas eens in de zoveel jaar. Doordat de meeste trampolines het hele jaar in weer en wind buiten blijven staan, en vaak niet afgedekt door een trampolinehoes, heeft de trampoline rand veel te verduren. Een goedkope trampoline rand moet je jaarlijks vervangen, de betere en duurdere merk trampoline randen eens in de 5 tot 10 jaar. Salta en Avyna hebben kwalitatief zeer goede beschermranden en zijn qua prijs-kwaliteit verhouding de beste keuze die je in Nederland vindt. Zowel Salta als Avyna hebben randen in meerdere kleuren (groen, grijs, antraciet, roze, zwart) en in alle beschikbare maten (183, 200, 213, 244, 251, 305, 366, 427 cm).

 

Als je een nieuwe trampoline rand gaat kopen dien je op een aantal punten te letten. Welke maat trampoline rand heb je nodig, van welk materiaal is de trampoline rand gemaakt en hoe dik is de trampoline rand.


 

1. de maat van de te kopen trampoline rand

 

De maat van de trampoline rand bepaal je door een ronde trampoline diagonaal te meten van frame naar frame. Je dient daarbij de uiterste maat aan te houden, dus de buitenkant van het frame. De afstand die daar uit komt bepaald de grootte van je trampoline rand.

 

2. de dikte van de trampoline rand

 

De dikte van een trampoline rand dient minimaal 2 cm te zijn, afhankelijk van de gebruikte vulling en het gebruikte materiaal voor de buitenkant van de trampoline rand. Slechte, goedkope trampolineranden zijn gevuld met een goedkope foam. Deze foam verpulvert na een aantal jaren zodat de trampolinerand zijn functie verliest. Goede trampoline randen zijn gevuld met een zogenaamd closed cell foam. Dit foam behoud de stevigheid en dus ook de veiligheid.

 

3. het gebruikte materiaal van de trampoline rand

 

De bovenkant van het randkussen dient gemaakt te zijn van zogenaamd "coated" PVC. Dit is PVC wat volledig waterafstotend en weerbestendig is. Dit PVC moet minimaal 0,3mm dik zijn voor voldoende stevigheid. Een trampoline rand waarvan de bovenkant gemaakt is van zogenaamd Polyethyleen is niet aan te raden. Dit materiaal heeft een korte levensduur en verkleurd zeer snel in de zon. Sommige merken trampoline randen gebruiken Polyethyleen wel voor de onderkant, dat is geen enkel probleem.

 

4. garantieperiode op de trampoline rand

 

Op een goede trampoline rand kan met gemak 2 jaar garantie worden gegeven. Kijk altijd of dit apart bij de trampoline rand staat vermeld. Is dit niet het geval dan is de garantieperiode vaak maar 1 jaar. En je raadt het al: bij geen aangegeven garantieperiode of slechts 1 jaar garantie kun je beter even verder kijken naar een andere trampoline rand...

 

proline trampoline rand kopen

 

 

Let op: belangrijk!! Goedkope en tweedehands trampoline randen

 

Er worden momenteel veel ondeugdelijke veelal uit China afkomstige trampolines en dus ook trampoline randen aangeboden in Nederland. Je herkent deze trampolines en trampolineranden aan de te goedkope prijs en aan het ontbreken van een echt merk. Deze merkloze trampolines (of in de markt gebracht onder een verzonnen merknaam) zijn vaak gemaakt van zogenaamd "afvalstaal". Dit is staal wat eigenlijk niet sterk genoeg is voor een trampoline, en dus zijn deze trampolines niet veilig. De bijbehorende trampoline randen zijn gemaakt van Polyethyleen en nooit dikker dan 2 cm. Kijk voordat je een trampoline rand of trampoline gaat kopen altijd of het een merk heeft (bijv. Salta, Berg, Avyna of Game on Sport) en of dit merk een eigen website en adres heeft. Is dit niet het geval dan kun je er al vanuit gaan dat het gaat om een ondeugdelijke trampoline(rand) van slechte kwaliteit die je vaak na een paar maanden alweer dient te vervangen. In dat geval geld ook weer: Goedkoop = duurkoop.

Ook het kopen van een tweedehands trampoline rand raden wij ten zeerste af. Je weet nooit wat er met de trampoline rand gebeurt is, en of de vulling nog in orde is. Betaal dus liever iets meer voor een nieuwe trampoline rand. Een goede trampoline rand die meerdere jaren mee gaat kun je al kopen vanaf € 29,00 (afhankelijk van de maat).